Kolma-Huutokoski infraosuuskunta

Valokuitu on valmis! Ensimmäinen maksuhakemus on sisällä ja täydennyspyyntöihin on vastattu (20.11.2019), joten rahoja odotellaan. Hyvin tuntuu kuitu pelaavan.

Valokuitu rakenteilla. Kolman valokuituhanke etenee suunnitellulla tavalla. Pääosa kuidusta on jo maassa, joten tämän kesän tavoite saada kuitu kotiin asti saavutettaneen. 
Kolma-Rantahovi vesiosuuskunta muutettiin sääntömuutoksella Kolma-Huutokoski infraosuuskunnaksi osuuskunnan kokouksissa 14.1.2019 ja 28.1.2019. Muutos mahdollistaa osuuskunnan valokuituverkkotoiminnan (rakentaminen ja valmiin verkon vuokraaminen) Kolman ja Huutokosken alueella. Osuuskunta näkee valokuidun kylän tulevan kehittymisen kannalta välttämättömäksi, joten valokuituhankkeella tehdään ennen kaikkea tulevaisuutta!

Osuuskunta jätti Kolman aluetta koskevan valokuiturakentamisen hankehakemuksen Etelä-Savon Elyyn 27.2.2019. Myönteinen rahoituspäätös saatiin 6.5.2019. Hankkeeseen on tällä hetkellä ilmoittautunut mukaan hieman yli puolet alueen vakituisista asukkaista sekä kaikki merkittävimmät yritykset. Koska hankealueelle on mahdollista saada tukea vain kerran olisi hyvä, että kaikki kiinteistöt, joilla on tulevaisuuden odotusarvoa (joilla aiotaan asua tai yrittää jatkossakin), liittyisivät nyt kerralla mukaan. Varaudumme rakentamisessa myös tulevien vuosien liittyjiin, mutta myöhempien liittyjien kustannukset tulevat olemaan huomattavasti nyt liittyviä suuremmat. Kuidun voi ottaa myös "varalle" eli kiinteistölle asti, vaikka sitä ei vielä ottaisikaan aktiivikäyttöön.

Lisätietoja hankkeesta antaa osuuskunnan puheenjohtaja Pauli Aholainen ja sihteeri Sirpa Leväinen.

HANKEALUEKARTTA

KOLMAN VALOKUITU – HANKKEEN JULKINEN KUULEMINEN 


Joroisten Kolmalle suunnitellaan valokuituverkon rakentamista. Rakentamishankkeelle on haettu rahoitusta Manner-Suomen maaseutuohjelmasta. Julkisella kuulemisella selvitetään, onko hankealueelle tulossa kaupallisin ehdoin rakennettavaa vastaavaa infrastruktuuria seuraavan kolmen (3) vuoden aikana tukitoimenpiteen julkaisemisajankohdasta lukien. Kuuleminen on vireillä kaksi viikkoa tämän ilmoituksen julkaisupäivästä. Kirjalliset vastaukset julkiseen kuulemiseen toimitetaan osoitteeseen Kolma-Huutokoski infraosuuskunta, Järvikyläntie 401, 79630 Kolma tai pauliaholainen11@gmail.com. Lisätiedot: Pauli Aholainen, 040 5377000, pauliaholainen11@gmail.com ja Ossi Tuuliainen 0295 024 098, ossi.tuuliainen@ely-keskus.fi.


OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti